La ce este bun in-ul ?

Inul este un material textil fabricat din fibrele plantei cu acelasi nume sau denumirea sa stiintifica, Linum usitatissimum. Este unul dintre cele mai vechi materiale textile dealtfel, fiind folosit de secole, incepand de acum peste 10.000 ani, pentru o gama variata de articole, incepand de la panze pentru pictura, decoratiuni interioare, lenjerii, prosoape de bucatarie … Continue reading La ce este bun in-ul ?

Ce inseamna fenomenul Slow Fashion?

In ultimii ani, un val de schimbari a trecut prin industria modei, care a alimentat adevaruri reale despre implicarea tuturor in protejarea planetei, oamenilor si animalelor. Un numar din ce in ce mai mare de marci de articole vestimentare, resping principiile curentului Fast Fashion, care descrie rapiditatea cu care moda se schimbă de la un … Continue reading Ce inseamna fenomenul Slow Fashion?

Cand puteti purta o fusta din tulle?

Cand puteti purta o fusta din tulle?

Raspunsul este oricand.

Aceasta este perfecta pentru o zi de lucru obinuita in care mergeti la birou sau pentru un eveniment special.

Fusta din tulle se asorteaza extrem de usor atat cu un tricou si tenisi cat si cu o camasa sau cu un corset. Acest articol vestimentar nu va limiteaza in niciun fel imaginatia si va permite sa faceti orice combinatie va doriti.

Fustele din tul sunt extrem de utilizate in tinutele domnisoarelor de onoare si nu numai.

Avantajele unei fuste de tulle

Este foarte comoda si va permite sa va miscati asa cum doriti.

Se poate asorta cu orice.

Este perfecta pentru orice situatie (o zi de lucru, iesire in oras, petrecere, majorat, nunta, cununie sau botez).

Nu costa mult comparativ cu alt fuste.

Permite pielii sa respire.

Din experienta va putem spune ca cele mai cautate produse de pe site-ul nostru au fost:

Chiar și tu te poți simți ca o prințesă în această primăvară! Alege cu încredere fusta din tulle pentru a-ți alcătui ținutele din acest sezon și bucură-te de un look fermecător și în tendințe. Intră pe azaris.ro și comandă-ți fusta preferată în funcție de preferințele tale, dar și de dimensiuni.

10 idei prin care poţi sprijini moda sustenabilă

Industria modei este  a doua cea mai poluantă industrie din lume, după industria petrolului.
De câţiva ani toată lumea vorbeşte despre sustenabilitate iar companiile din industria modei par şi ele dispuse facă nişte compromisuri. Hainele comercializate în magazine conţin cifre alarmante des­pre resursele folosite şi emisiile nocive din producţia de textile. La fel de înspăimântătoare sunt şi poveştile despre exploatarea muncitorilor din lumea a treia, mulţi dintre ei copii, de condiţiile inumane de lucru şi de pericolul la care sunt expuşi aceștia. Îmbrăcămintea fabricată în ţări sărace precum China, India, Cambodgia, Indonezia, contribuie din plin la această poluare, majoritatea materialele fiind vopsite cu ajutorul unor produse chimice dăunătoare mediului, dar şi sănătăţii.

Personal, sper sustenabilitatea în modă nu este doar o simplă modă trecătoare, ci un nou stil de viaţă. Evident, acest lucru depinde şi de noi, care avem datoria de consumatori conştienţi de a susţine acest concept.

Cum putem da o mână de ajutor? Simplu!

Iată câteva idei prin care putem ajută mediul inconjurator, fără renunţăm la stilul propriu:

  • cumpără obiecte vestimentare realizate din materiale naturale, eco-friendly (bumbac organic, bambus, în, cânepă) şi evita pe cât posibil materialele sintetice.
  • evita să cazi în capcanafast fashion“, demodare rapidă impusă, în care moda se schimbă rapid, de la un sezon la altul, încurajând astfel consumerismul, care are ca rezultat poluarea provenită din cantităţile enorme de material folosite, apoi aruncate.
  • susţine designerii independenți precum și brandurile locale!
  • nu cumpăra mai mult decât este nevoie şi nu îţi schimba radical garderoba de la an la an.
  • dacă nu mai porţi un obiect vestimentar nu-l aruncă, donează-l sau reciclează-l.
  • nu-ţi fie teamă de conceptul de second hand, se poartă în continuare vintage.
  • încearcă un schimb de haine cu prietenele sau pe numeroase siteuri de gen apărute în ultimii ani.
  • nu cumpăra produse suspect de ieftine. În loc cumperi 10 tricouri pe care ai le arunci la gunoi în câteva luni, cumpără 3 de calitate!
  • foloseşte produse de curăţare ecologice şi, pe cât posibil, usucă hainele în mod natural (adică nu în uscător).

Culoarea anului 2020, inspirată de mare și de ocean

Având în vedere dinamica apelor mării și ale oceanelor, este mai mult decât cert că nuanțele în vogă ale anului 2020 vor exprima ideea de fluiditate, dar și de profunzime. În fond, oceanul își poartă apele în tonuri de verde și albastru, paletă cromatică ce instigă la regăsirea calmului și care denotă o stare de liniște.

Alte tonuri care ne duc cu gândul la mare includ negrul intens, verdele oxigenat, mai rece, sau albul inspirat de nisip. În esență, nu putem vorbi despre o singură culoare a anului 2020; de fapt, în centrul atenției este o paleta inspirată de natură, atât de variată încât libertatea ta de alegere nu va fi limitată.

Culorile stabilite ca fiind în vogă de către cei de la Institutul Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și folosite pentru producerea hainelor pentru femei și bărbați deopotrivă, pentru accesorii și încălțăminte. Tot Pantone setează și trendurile pentru domeniul decorațiunilor, gastronomiei sau publicitate.